TITEL, 1991

ARTIEST (1911-1994 )
Integer lacinia, ipsum vel bibendum cursus, nunc diam posuere magna, et dapibus elit justo vel massa. Nullam erat sem, pretium varius volutpat sagittis, imperdiet quis sapien.

€ 3.800,00

Find us on Facebook
Jansdam 2
3512 HB Utrecht
the netherlands
+31 (0)30 2367242
info@galeriesanaa.nl
open
wo t/m za - 12.00 - 18.00 uur
Galerie Sanaa is een NGA galerie met de Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds.
 
Naar de huidige tentoonstelling
Galerie Sanaa

Wat doet Galerie SANAA?
Galerie SANAA (‘kunst’ in het Swahili, ‘schittering’ in het Arabisch) exposeert hedendaagse kunst van (jonge) kunstenaars uit Afrika en Nederland. De kunstenaars zijn al gevestigd, of nog jong en talentvol. SANAA toont verschillende kunstdisciplines, tweedimensionaal en driedimensionaal, fotografie, video, tekeningen, installaties of combinaties daarvan. SANAA is op zoek naar gelaagde kunst - dynamisch, divers en hybride.

Waarom Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars?

Afrika bruist van de creativiteit. Veel Afrikaanse kunstenaars behoren tot de wereldtop. SANAA wil de aandacht vestigen op de fascinerende artistieke productie van het Afrikaanse continent, die ondergewaardeerd wordt in de westerse kunstwereld. De kunstenaars die bij SANAA exposeren, leven in Afrika, of wonen en werken in de diaspora. SANAA toont ook Nederlandse kunstenaars, omdat kunst zich niet aan grenzen houdt, niet classificeerbaar is in westers/niet-westers, en de spannendste kunst juist ontstaat uit het contact tussen culturen wanneer grenzen vervagen. SANAA wil een podium zijn voor interculturele uitwisseling van kunstenaars en zo een vruchtbare context bieden voor de productie van prikkelende kunst.

Waar is Galerie SANAA?

Galerie SANAA is een nieuwe galerie in Utrecht en huist in een ruim en licht pand in het centrum. SANAA heeft een aangename expositieruimte van 120m2 en een grote videokelder van 20m2. De galerie is vlakbij het museumkwartier en andere galeries, en ligt op loopafstand van het winkelcentrum, het station, de Dom, de mooie grachten en werven, en de bloemenmarkt op zaterdag.

Wie ben ik?
Berthe Schoonman verwisselt een loopbaan in internationale samenwerking voor de opbouw van Galerie SANAA. Ze heeft liefde voor het Afrikaanse continent ontwikkeld tijdens veelvuldige (werk)bezoeken aan Afrika. Kunst was altijd al een passie. De tentoonstelling hedendaagse kunst uit Marokko (Wereldmuseum, 2005) die zij mede heeft samengesteld was de opmaat voor haar nieuwe werkterrein: daar waar kunst en Afrika elkaar ontmoeten.