balk.gif
Toont onze nieuwsbrief niet goed, klik dan hier voor de online versie

 

Volg ons nu ook op facebook en twitter en blijf op de hoogte van actueel nieuws over activiteiten en initiatieven!
 

"Pathos of distance... پاتؤ سى دورىباتوس البعد" "

za 18 maart t/m za 6 mei

opening za 18 maart 16.00-18.00, in aanwezigheid van de kunstenaars

Fatima Barznge (Koerdistan/Nederland) - schilderijen
Karin Suter (Zwitserland/Nederland) - installatie
Isolde Venrooy (Nederland) - mixed media

Guest artist: Twana Kushnau (Koerdistan/Oostenrijk) - mixed media

In Pathos of distance... پاتؤ سى دورى …باتوس البعد"

heeft Fatima Barznge kunstenaars uitgenodigd die in hun werk uitmunten door het ambachtelijke, het intensieve, hand-made. Gedreven door nostalgie is Barznge op zoek naar een veilige sfeer (zonder oorlog), waarin traditionele elementen/ornamenten een nieuwe vorm krijgen en worden vormgegeven tot persoonlijke elementen. Twana Kushnau heeft als guest artist nieuw werk gemaakt waarin hij reageert op het werk van de deelnemende kunstenaars.

Isolde Venrooy’s werk is een spel met nuances, met kleur-en vormgradaties, waarin zij ook afstand creeert tot het verlangen naar een plaats en tijd die ooit was.   

.

Fatima Barznge's werk heeft te maken met de herinneringen uit haar jeugd. Deze herinneringen gaan over bepaalde ervaringen en plekken uit het verleden. Meestal verwijzen ze naar een eenvoudig onderwerp, maar het beeld mag geen illustratie zijn van het idee. Zij schetst een persoonlijke geschiedenis van de omgeving van haar geboorteplaats van het vooroorlogse Irak, en hoe deze zich verhoudt tot het heden, met name haar huidige omgeving in Nederland waar zij sinds 1997 woont, en ook het Irak van nu. Na haar studie bedrijfskunde aan de Mustanseryia universiteit Bagdad, Irak is zij om politieke redenen gevlucht naar Nederland. In 2005 is zij aan de KABK cum laude afgestudeerd.

Karin Suter (1979) houdt zich bezig met het samenvoegen en kombineren van tegen-stellingen. Haar sculpturen kunnen worden opgevat als conceptuele en  procesgerichte proefopstellingen op formele basisvoorwaar-den van medium, materiaal en/of verhaal. Het zijn vraagstukken over abstractie en suggestie, vervreemding en symbolen, soms ook versiering en textuur. Vaak vertonen haar beelden een voelbare neiging tot het poëtische minimalisme. Suter heeft een affiniteit voor de behandeling van uiteenlo-pende materialen die zij verwerkt tot fragiele, soms fetish-achtige en vaak symbolisch geladen voorwerpen, die door hun indeling, plaatsing en titels een narratieve uitstraling en/of metaforisch potentieel krijgen.


UPCOMING:

ART UTRECHT/ ART MEAT # 3 @ Das Spectrum

Vrijdag 17 feb 20.00 - bijeenkomst voor professionals in de kunstwereld. Aanmelding: info@artutrecht.com

YOUNG COLLECTORS CIRCLE: UTRECHT EDITION

Zaterdag 18 feb 13.00 - 18.00 Interesse om je eigen kunstcollectie te starten. Meld je aan voor deze middag, bezoek het Centraal Museum en 4 toonaangevende galeries waaronder SANAA.

Aanmelding: facebook Young Collectors Circle x Centraal museum.

Bezoek de website  |   Stuur dit bericht door   |   Afmelden

U krijgt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor nieuws van Galerie SANAA.