balk.gif
Toont onze nieuwsbrief niet goed, klik dan hier voor de online versie

YOUNG & INSPIRED

za 29 oktober t/m zo 4 december

Opening zaterdag 29 oktober, 19-21u

Jonge afstudeerders tonen hun werk. Een verbindend element in Young & Inspired is figuratie, maar dan met een twist. Verrassende omdraaiingen, het los laten van conventies, schuivende psychologische of historische perspectieven zorgen voor zorgen voor een spannend spel met zwart en wit, en slachtoffer en dader.

Bekijk hier het voorproefje...

Van harte welkom bij de opening op zaterdag 29oktober 19-21u (Museumnacht)

   

Anne Forest (Nederland) - KABK

schilderijen
Dominique Ebbeng (Nederland) - ARTEZ schilderijen
Marleen Özgür & Emmanuel Adjei (Nederland) - HKU foto installaties, korte films

 

Volg ons nu ook op facebook en blijf op de hoogte van actueel nieuws over activiteiten en initiatieven!

 

Anne Forest

Anne Forest schildert intrigerende portretten waarbij de huid van de geportretteerde zwart wordt weergegeven. Ze doen tegelijk denken aan 16e eeuwse portretten, maar waar de “zelfbeheersing en zelfcontrole van afgepeld is”. De laag van de gevoelswereld die daaronder ligt, is zo diep is dat daar geen kleur kan komen…. Lees ook het artikel over Anne Forest in NRC.

             


Dominique Ebbeng

De 'Stilleven' serie van Dominique Ebbeng laat ook letterlijk stil leven zien. De figuren lijken slachtoffers te zijn van misdaden. Als trofeeën liggen ze erbij als op een 17e eeuws jachttafereel. Tegelijk gaan ze geheel op in de achtergrond en verraadt niets de achtergrond van de misdaad. Welke misdaad eigenlijk? Of slaat hier onze fantasie met ons op de hol?


Marleen Ozgur & Emmanuel Adjei

De foto- en film-installaties van kunstenaarsduo Emmanuel Adjei & Marleen Ozgur zijn een prachtig en persoonlijk verslag van een zoektocht naar identiteit, vol met culturele en historische referenties. Het duo is in 2011 al genomineerd voor de Rene Coulho Prize, de TENT Academy Award, de Jan Zumbrink Prize, en de Young Blood Award.

Bezoek de website  |   Stuur dit bericht door   |   Afmelden

U krijgt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor
nieuws van Galerie SANAA.